Откриха скривалище на Ескобар с $18 млн. и полезни предмети на наркобоса

Откриха скривалище на Ескобар с $18 млн. и полезни предмети на наркобоса
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    27.09.2020
  • Share:

В разследване, проведено от телевизионния канал " Мас нотисиас", племенникът на Пабло Ескобар - Николас, който се е посветил на търсенето на скривалища, където се пазят предмети или незаконни пари на чичо му, разкри, че е намерил ново в което са открити 18 милиона щатски долара, химикалка, златна игла, радиостанции, фотоапарат и пишеща машина, съобщава „Дойче Веле“.

"Винаги съм го казвал и го казвам с голяма гордост: аз съм по-големия племенник на Пабло Ескобар, който често го придружаваше. На 17 май 1993 г. бях отвлечен, за да разберат къде е Пабло и измъчваха повече от 7 часа ", казва племенникът.

Николас Ескобар увери, че предметите са намерени в апартамент, разположен в квартала Лас Палмас в град Меделин, където живее от 5 години. Роднината на наркобоса увери, че е намерил вещите на чичо си по „паранормален“ начин и че е усетил, че мястото крие нещо.

„Живея там от 4-5 години и всеки път, когато съм в трапезарията и гледам към този паркинг виждах човек, който влиза и после изчезва“, обяснява племенника.

Продължил да търси из апартамента докато не открил нещо: "Там имаше доста голяма чанта и миризмата беше впечатляваща. Представете си сто пъти умножена миризма на мърша“, добавя роднината на Ескобар.

Според Николас намерените пари са безполезни, поради тяхното състояние и възраст. Освен това в камерата имало ролка със снимки, които не могат да бъдат възстановени. Разследването казва, че намерената пишеща машина е била използвана за „дестабилизиране на страната“по това време.

Пабло Емилио Ескобар Гавирия, основател и водещ лидер на картела „Меделин“ е един от най-богатите хора в света благодарение на трафика на наркотици. Състоянието му никога не би могло да бъде изчислено. Сред основните му ексцентричности е зоологическата градина в известната „Асиенда Наполес“ с животни, които не се срещат в Колумбия. В момента е туристически обект в Меделин. Ескобар е застрелян на 2 декември 1993 г.

Станете почитател на Класа