„Лудият руснак“

„Лудият руснак“
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    26.01.2021
  • Share:

Руският изтребител Су-35 изплаши сериозно екипажа на американския противоподводен самолет, извършвайки необичайна маневра, пише вестник «ВПК«.

 

„Лудият руснак“: Това, което руският пилот показа на американеца, остана загадка ..., но то подейства

 


Поредният опит на американската армия да се доближи до руската авиобаза Хмеймим на Средиземно море за събиране на данни за работата на системата за противовъздушна отбрана С-400 Триумф доведе до възмущение и гневни реакции от командването на американската армия за нарушаване на правилата за полет. Причината за това беше необичайно прихващане от изтребителя Су-35.

 

Тъй като пилотите на американския противоподводен самолет P-8 Poseidon не реагираха на предупрежденията, пилотът на руския Су  се приближи до него на разстояние няколко метра в обърнато състояние и от пилотската кабина даде знак на американския си колега да напусне забранената зона.

 

По-рано се съобщи, че до този момент екипажът на Посейдон е игнорирал всичко, но демонстративната маневра на «лудия руснак» е шокирала американците, след което те се обърнали и били принудени да прекъснат разузнавателната си мисия. Инцидентът предизвика гневна реакция на Пентагона, който обвини руския пилот в «грешни и опасни» действия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа