Ленд-лийз на смъртта: САЩ готвят ново разделяне на света, за сметка на Русия

Ленд-лийз на смъртта: САЩ готвят ново разделяне на света, за сметка на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.05.2022
  • Share:

В Лвов пуснаха за продажба кроасан, който Анджелина Джоли не дояла по време на скорошното си посещение в този град. За 1 (един) милион гривни (с разлика в ставките от 4 гривни по курса на Националната банка това са 34 000 долара, а при реалния курс - 30 000 долара). И това е всичко, което трябва да знаете за преобладаващите патриотични настроения в Украйна.

 

В по-голямата си част древните шумерски укри са готови да ядат остатъци от трапезите на други хора. Да, и да слагат плячката върху тях. А работата беше така. Бедната (по-точно, дори не много бедна) Анджелина спокойно влезе в кафене на 30 април тази година, поръча капучино и "Кралски" кроасан - със сьомга и моцарела, хапна го няколко пъти и направи местния чистач Евгени завинаги щастлив , след което той написа така на страницата в социалните мрежи: "Искам „лимон“ за остатъците."

 

В същото време той призна, че две години мрази работата си, но някой отгоре (това едва ли е Бог - той не води актриси) е чул молитвите му, вслушал се в омразата и изпратил звезда, която не яде. Да, да, в смисъл, че не доизяжда храната си докрай.

 

И си спомних този случай, защото е доказателство, че днес в колективния Запад всеки се опитва да помогне на Украйна, която е в челните редици на „войната срещу нашествието на Путин“, по какъвто и да е начин. Някои с остатъци, някои с цели ястия.

 

Днес почти всички страни от НАТО се съгласиха да дадат на Украйна както огризки от оръжия, така и нови. Като за начало, стари съветски оръжия (от бившите страни от Варшавския договор или балтийските страни) или собствени боклуци (както Германия , която беше първата, която направи това).

 

 

Целта е да се отърват от боклука и да се запасят с нови, като по този начин актуализират собствените си арсенали. Съединените щати веднага се смутиха – предложиха оръжията си. За пари във вашия военно-промишлен комплекс и хазната си, разбира се. Както направиха с глупава Европа две световни войни подред.

 

Сега европейските членове на НАТО са готови да доставят на Украйна нови оръжия. Всякакви. И то за пари. Но Съединените щати отново изпревариха останалите, като техният парламент одобри закона за ленд-лизинг, а президентът Джо Байдън каза, че ще поиска от законодателите помощ за Украйна в размер на 33 милиарда долара.

 

Това означава, че всъщност „сънливият Джо“ посочи размера на новия бъдещ дълг на Украйна, който тя ще трябва да даде, ако „победи бурятите на Путин“.

 

Защо така? Много е просто. Като начало, просто трябва да разберете какво означава жадуваният и прехвален ленд-лиз, първият закон, който Съединените щати подписаха през март 1941 г. и благодарение на който те щяха да помогнат на своите съюзници във войната срещу нацистка Германия.

 

Самото име на този закон може да се преведе на руски като „да давам на заем – под наем“ (от английски lend – да вземем назаем и да отдаваме под наем – да отдавам под наем). Това е същността на закона - за всичко получено беше необходимо в онази война да се плаща и сега ще трябва да се плати също до стотинка или да се върне неизползваното оборудване до последния болт.

 

Основните получатели на такава "америпомощ" са Великобритания, СССР, Франция и Китай. А американската помощ беше доставена на няколко десетки страни получатели на стойност общо 50,1 милиарда долара (около 750 милиарда долара в цени от 2018 г.).

 

От тях СССР получи 17 500 хил. тона готови продукти, металорежещи машини, полуфабрикати, храни и бензин на стойност 11,3 милиарда долара (138,35 милиарда долара). Като се вземе предвид помощта от Великобритания и Канада, дългът по ленд-лизинга на СССР възлизаше на повече от 160 милиарда долара в пари от 2015 г. И, както неведнъж беше казано, Русия успя да плати за него на Парижкия Клуб на кредиторите едва през август 2006г.

 

Това са само оскъдни данни и цифри. Но СССР беше богата, планирана и развиваща се страна, управлявана от политици, които знаеха какво да правят и не зависеха от насоки от никъде другаде. Той се справи с дълга си.

 

И днес може да си представим какво дългово бреме ще падне върху Украйна с нейните политици - зависими, сервилни и ликуващи, като Евгений от Лвов, дори с всякакви остатъци от чужда трапеза. Настоящият украински неонацистки режим на Владимир Зеленски в Киев нарича това „целият свят е с нас“.

 

Въпреки това, ленд-лийз-а за Украйна, в допълнение към факта, че ще бъде непосилно бреме като дълга за много години напред (ако, разбира се, Украйна оцелее като държава), има много други разлики от същия закон за СССР.

 

Първо и може би най-важното! - старият ленд лизинг беше предназначен, както отбеляза шефът на ДНР Денис Пушилин, да победи нацизма и фашизма, а този има за цел да ги подкрепи.

 

Защото САЩ и СССР тогава воюваха заедно срещу Адолф Хитлер и неговия канибалистичен режим, а сега САЩ подбуждат Украйна срещу Русия и я въоръжават по всякакъв възможен начин. Освен това в САЩ вече е внесена резолюция в Конгреса дори за участието на американските военни в конфликта в Украйна.

 

„В случай, че Русия използва оръжия за масово унищожение." Това беше направено от републиканския конгресмен Адам Кинзингер, който в обяснителна бележка към проекта посочи, че ако бъде одобрена, тази инициатива „ще разреши на президента на САЩ да използва нашите сили, за да отговори на сценарий, при който Руската федерация използва химически, биологични или ядрени оръжия срещу Украйна."

 

„След като говорих със секретаря Блинкен и изслушах сериозните му опасения относно възможността Путин да използва химически оръжия, аз съм уверен, че Съединените щати ще демонстрират на световната общност, че няма да толерират безсмислено насилие... Ние трябва да отстояваме човечеството - и да го направим заедно с нашите съюзници” – ни повече , ни по-малко, авторът на законопроекта посочва задачата на проекта.

 

Второ, сегашният ленд-лизинг е и действителната легализация на оръжията, които Западът вече е доставял на Украйна през последните месеци. А тя има много от тях, западните оръжия.

 

Доставката на тежко въоръжение в Киев беше одобрена от властите на САЩ, Великобритания, Германия, Франция и много други страни от Западния блок. И всички те, според председателя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, който коментира „решението за доставка на оръжие, са се опетнили и трябва да бъдат държани под отговорност като военнопрестъпници“.

 

Защото, сигурен е ораторът, всички тези държави са станали съучастници във военния конфликт под формата на специална военна операция (СВО).

 

„Лидерите на редица европейски държави, водени от Германия, могат да въвлекат своите народи в големи проблеми. Доставяйки оръжие на Украйна, те стават страна в конфликта“, каза Володин.

 

Според него забравата на историята ще доведе до големи проблеми, в частност главите на европейски държави и САЩ с действията си тласкат света към катастрофа в планетарен мащаб.

 

А шефът на руското външно министерство Сергей Лавров също многократно е изтъквал риска от започване на Трета световна война, когато войските на НАТО влязат в Украйна. В средата на април Москва изпрати нота до Вашингтон, в която предупреди за „непредвидими последици“, ако страните от НАТО продължат да доставят оръжие на Украйна.

 

Но дори и това не е основното. Същността на случващото се е, че САЩ са добре наясно какво правят. Не напразно и президентът на САЩ Джо Байдън, и шефът на Пентагона Лойд Остин отказват да разглеждат ситуацията в Украйна като конфликт между Русия и НАТО. Те разбират, че могат да грабят и цялата планета ще се потопи в мащабна война.

 

Трето, ако Съединените щати все още се опитват лицемерно да прикрият плановете си, като с думи изпращат на земляните лъчи на мир и демократично успокоение, но всъщност разпалват конфликта, тогава техните съюзници в Украйна измазват тайната, която трябва да стане ясна. По-конкретно фактът, че САЩ в Украйна се борят за унищожаването на Русия, което пречи на Съединените щати да възстановят световната хегемония в същия обем, и в същия монополюсен свят.

 

По-специално, ръководителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов каза по телевизията за два начина за прекратяване на войната: „Първият е разделянето на Русия на три или повече части."

 

"Вторият е относителното запазване на териториалната цялост на Руската федерация в случай на смяна на ръководството на страната. В последния случай новият лидер ще каже, че Руската федерация няма нищо общо с всички тези процеси, това е бил болен диктатор. В този случай Русия ще се откаже от всички територии, които заема – от островите на Япония до Кьонигсберг, който принадлежи на Германия", твърди той.

 

И ето го: войната в Украйна трябва да донесе на САЩ максимално отслабване на Русия и нейното разчленяване под прикритието на „възстановяване на историческата справедливост“. Война до последния украинец. А украинският неонацистки режим през устата на своите лидери на различни нива (от президента до сволочите) не крие, че участва в изпълнението на тази американска задача. И ще участва докрай. Или до неговата победа, или до собственото си пълно поражение.

 

Например съветникът на ръководителя на офиса на президента (ОПУ) Михайло Подоляк каза, че складовете и базите в Русия са украински мишени и „Украйна ще се защитава по всякакъв начин, по-специално чрез удари срещу складове и бази на руските убийци, светът признава това право."

 

В същото време Украйна продължава активно да дразни Русия, нанасяйки удари по територията на нейните Белгород, Курск и Брянск.

 

И председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси също дойде да посети президента Зеленски, вероятно с инструкции: да продължи военните операции срещу Русия и да не отива на мирни преговори. И режимът се съгласи.

 

Във всеки случай три големи ранга в Украйна наведнъж - шефът на ГРУ Буданов, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) Алексий Данилов и съветникът на ръководителя на ОПУ и главният "говорещ ръководител" на режимът Алексей Арестович - през последните няколко дни твърдо и открито заявиха, че Украйна няма да подпише никакви дипломатически мирни договори с Русия.

 

„Няма да има мирен договор с Русия. Ще има само капитулация“, каза по-специално Арестович.

 

И новият американски ленд-лизинг служи на всички тези цели. Както правилно отбеляза председателят на Държавната дума Володин, Западът полага всички възможни усилия, за да гарантира, че колкото се може повече славяни ще загинат в Украйна.

 

И Западът забравя какво е световна война и каква беше цената за освобождението му от нацизма след резултатите от последната такава война, когато САЩ и Русия (като част от СССР) бяха съюзници...

 

... А внезапното посещение на Анджелина Джоли в Украйна се провали - малко хора го забелязаха, освен Лвов. Точно както полуизядения от нея кроасан не донесе щастие и пари на портиера Евгений, а само отбеляза стигането на дъното, на което пада съвременна Украйна, задоволявайки се с остатъци.

 

 

 

Владимир Скачка, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа