Уточняват кой е замърсил добавките на щангистите

Марио Маринов, вносител на хранителни добавки, посочен като основен виновник за допинг скандала, се определи като без вина виновен, тъй като все още не е направена проверка на доставените на щангистите добавки. В студиото на Нова телевизия той уточни какви доставки прави той в продължение на вече четири години.
Според Антон Коджабашев, бивш шампион по щанги, виновни за допинг скандала са треньорът и шефът на федерацията. В ръководството на отбора по щанги има много некомпетентни, неграмотни, и невежи хора, които купуват евтини и замърсени препарати и ги дават на спортистите, каза той. По думите му никога не е имало строг контрол.
В този спорт има огромни проблеми. Там смърди, там вони. В този спорт има некомпетентни хора, които дават акъли.
Марио Маринов отрече категорично именно препаратът, който той доставя да е с примеси.
Николай Пешалов, който в момента е треньор в Хърватска, каза, че и сега използва този препарат, за който става дума, при подготовката на спортисти за състезания.
Борислав Гидиков, изпълнителен директор на Българската федерация по щанги, заяви, че докато не приключи случаят няма да коментира. Допинг контрола ще каже има ли или няма замърсяване на препаратите. Той отрече при закупуването на препарата да има разлика в цената, която да се прибира, като каза, че винаги се плащат по банков път.
Иван Иванов (треньорът) е човекът, който взима решенията за добавките. Той лично ми се обади, кпосочи Марио Маринов. Гидиков само ги плаща.
Спортният министър Красен Кралев заяви, че проверка е показала, че една от хранителните добавки, които са взимали спортистите, е била замърсена. Сега предстои да се уточни дали сместта е правена в лабораторни условия или допълнително.
Министър Кралев отрече да е обвинявал лично Марио Маринов и да е споменавал неговата фирма.
Вчера Кралев заяви, че заради допинг скандала вече няма национален отбор по щанги.
Междувременно в ефира на бТВ бившият национален треньор по щанги Пламен Аспарухов също заяви, че федерацията по вдигане на тежести е мафиотска организация. Гидиков и Иванов замърсиха отбора. За 8 милиона лева субсидии те нямат нито един щангист, заяви Аспарухов.
Аспарухов е бил треньор на олимпийския шампион Милен Добрев, който почина в края на миналата седмица. С насълзени очи той каза, че още тогава, когато го е взел да го тренира, на 20 години, Добрев е имал хипертония, която е лекувал с медикаменти. Като спортист допинг не е вземал, категоричен беше Аспарухов.

Станете почитател на Класа