Баскетболният Спартак бе избран за “Отбор на годината” в Плевен

Спартак получи заслуженa награда за силното си представяне в НБЛ през последните месеци. Тимът на Александър Дяковски бе избран за "Отбор на годината" в Плевен през 2015 г. Церемонията по награждаването се проведе в Актовата зала на Общината в града.

В спор за приза баскетболистите на плевенския клуб пребориха конкуренцията на четири отбора от различни спортове. Това са футболният Спартак, хандбалният Шугър, отборът по тенис на маса Тетрон и шахматният Плевен XXI. Плевенчани заемат шесто място във временното класиране в НБЛ с баланс от 6-4 през 2015/2016.

Събитието уважиха настоящият и бившият президент на клуба Валентин Вутев и Цветан Антов, треньорът Александър Дяковски и неговият помощник Борислав Генков, както и капитанът Веселин Георгиев. На официалното събиране присъстваха още новият кмет на Плевен Георг Спартански, негови съветници, спортисти и спортни деятели.

"Конкуренцията бе много голяма, сред толкова шампиони на международни и национални състезания. Трудът на играчите е оценен подобаващо, както и на ръководството на нашия клуб, което прави всичко възможно да си вършим работата. Пожелаваме си през новата година да вървим още по-нагоре. Тази награда е и за феновете. Те превръщат всеки мач в "Балканстрой" в истински празник", заяви Александър Дяковски пред BBALL.BG.

"Радваме се за този приз. Може би имаше известна доза на очакване. Надявам се за в бъдеще да има още такива награди. Победите винаги дават стимул, но освен тях бих бил доволен, ако сме убедили спортната общественост в града с хубава игра. Бих призовал привържениците да продължават да идват в залата, а ние ще се постараем да ги радваме все повече и повече", сподели Веселин Георгиев, който си пожела три победи в оставащите три мача на Спартак до края на годината.

Гардът на Спартак Александър Груев не намери място в Топ 10 на спортистите в Плевен за изминалите 12 месеца, въпреки номинацията си. Призът в тази категория получи Полина Макаева от клуба по лека атлетика "АК Г.Дъков".

По време на на събитието бяха отличени най-добрите в още 7 категории - "Най-перспективен млад състезател до 14 г.", "Най-перспективен млад играч до 18 г.", "Треньор на годината", "Ученически спорт", "Специална награда", "Най-значимо спортно събитие" и "Юбилейна годишнина и принос в спорта".

 

Станете почитател на Класа