Фуксия: Google се готви да започне подмяната на Android

Google стартира миналия петък Fuchsia.dev, официалният сайт за разработчиците на новата си операционна система Fuchsia, както бе отбелязано от общност на Reddit и докладвано от портала 9to5Google.

 

Докато Fuchsia.dev бе активиран за кратко през май, след приключване на конференцията за разработчици на Google I / O, по това време нямаше видимо съдържание на уебсайта.

 

Сега обаче той има нов дизайн и включва голямо количество документация, която има за цел да помогне на разработчиците да започнат да работят с експерименталната операционна система с отворен код в реално време (RTOS).


По-конкретно, можете да намерите подробна информация за новия микронуклеус Циркон, на който се основава системата. За сравнение, операционните системи на Google - Android и Chrome са базирани на ядрото на Linux.


Въпреки това, за сега е почти невъзможно за разработчиците да започнат да създават приложения за Fuchsia OS, подмяната на Android, защото има много малко устройства, които поддържат тази операционна система. Но в бъдеще Google планира да използва тази система за широк спектър от устройства, включително смартфони, таблети, лаптопи, както и интегрирани системи.

Станете почитател на Класа