Значението на добрата геймърска мишка

Razer. Logitech. SteelSeries. Всички те произвеждат геймърски мишки, които би трябвало да подобрят представянето ви във видео игрите. А те зависят в голяма степен от използването на мишката. Независимо дали сте във вихъра на Dota 2 или на друга любима игри, вероятно често се чудите: „Трябва ли ми специална мишка, за да се състезавам с всички останали?“

Това е един много добър въпрос и ние ще отговорим на него. Нека да разгледаме функциите, предлагани за геймърските мишки.

Прецизна оптика

Има много хора, които ще ви кажат, че DPI (точки на инч) на една геймърска мишка е най-важната спецификация. Правилният термин всъщност е CPI, но DPI вече е толкова дълбоко вкоренен в културата, че двата термина могат да се използват взаимозаменяемо.

Самата функция описва колко често мишката разпознава относителната си позиция. По-високото DPI се превръща в повече “разпознавания” в секунда, което води до по-чести актуализации на позициите. По-висока настройка на DPI прави мишката по-бърза, без да жертва точността.

 

 

Тъй като повечето компютърни игри разчитат на движенията на мишката, важно е тя да бъде възможно най-точна и бърза. Повечето имат възможност за превключване между множество DPI настройки. 

Допълнителни бутони

Втората най-важна специфика на геймърските мишки е изобилието от бутони. На върха на типичния ляв бутон, десния бутон и скролера, игралните мишки често разполагат с 3 до 12 допълнителни бутона, които могат да бъдат съпоставени с определени функции.

Най-известният пример е Razer Naga, която разполага с 12 бутона. Много геймъри, които я използват, никога няма да се върнат към традиционните мишки, защото не могат да живеят без удобството на тези бутони. 

Комфорт и ергономика

Може да не мислите, че имате нужда от тях... преди да ги опитате. След това вече няма да мислите така. Ако ще е играете с часове, това е важно.

Добре е при избора на мишка да обръщате внимание на дизайна и как той приляга на китката, дланта и пръстите. Геймърските мишки идват в множество форми и размери и от вас зависи да намерите тези, които ви пасват най-добре.

Настройки на теглото

Тази функция се фокусира върху обратната страна на въпроса за ергономията. Едно е за мишката да се побере в ръката ви; друго е да се чувства добре, докато я местите. Това усещане се определя от теглото.

Повечето мишки от по-висок клас идват с подвижни тежести, които са във вътрешността на мишката. Чрез добавяне или премахване на някои или всички от тях, можете да персонализирате теглото на мишката по ваш вкус.

Леките мишки са полезни за игри с неистово движение, като RTS, докато мишките с тежест са добри за игри с прецизно насочване, като FPS.

В допълнение, геймърската мишка има по-гладко движение на курсора. С тези функции, тя ви позволява да бъдете по-продуктивни с лекота и комфорт.

Устойчивост

Игралната мишка е изработена от висококачествени материали за по-добра устойчивост, така че се считат за по-трайни. Играта включва много движения, щраквания и скролиране, за периоди, които се простират с часове. Може дори да се разбие или удари по бюрото! Бутоните са направени, за да бъдат кликвани милиони пъти, а плъзгащите се подложки са направени, за да се намали триенето. Всичко е насочено към устойчивостта. Ако изберете игрална мишка, тя трябва да работи на високо ниво за дълго време, което ви спестява редовното закупуване на нови и нови устройства.

 

Може да се персонализира

Безжичната мишка идва с различни персонализирани бутони. Тя може да се използва за копиране, изтриване, поставяне и извършване на всякакви задачи, които можете да правите често. С помощта на макроси можете да запишете набор от действия от вашата клавиатура / мишка и да ги възпроизведете с натискането на един бутон. Например, ако вашата задача се изпълнява чрез натискане на “F5“ + “Q” + “9 ″, тогава вместо да натискате всеки отделен клавиш, можете да запишете тези ключове в макрос и да използвате само едно щракване на мишката.

Факт е, че геймърската мишка е изградена така, че да бъде по-прецизна и точна, което е важно за бързите игри. Времето за реакция на игралната мишка обикновено е 1ms, което ви позволява да реагирате по-бързо, отколкото ако имате нормална мишка с 4-6 + ms като време за реакция. Освен това, след като персонализирате допълнителните бутони и настроите DPI-а точно за вас, можете да препрограмирате мишката си да има различна персонализация за всяка отделна игра.

Независимо каква точно ще изберете, геймърската мишка може да ви даде много повече възможности. но няма да ви направи задължително по-добър играч. Една скъпа тенис ракета може да ви балансира и да има по-трайна конструкция, но няма да ви направи по-добър тенисист. Важно е да се отбележи, че геймърската мишка не е пряк път към игра на високо ниво. 

Искате ли да знаете истинската причина, поради която геймърите предпочитат игрални мишки? Комфорт, опции и устойчивост. Никой не се нуждае от игрална мишка, за да се конкурира. Всичко, което има значение е, че използвате мишка, която чувствате добре в ръката ви.



Станете почитател на Класа