За пръв път Bentley ще сглобява нов модел извън Великобритания

Bentley може би ще сглобява новия си модел в словашката столица Братислава, съобщи главният изпълнителен директор Волфганг Шрайбер. Това би бил първият нов модел на Bentley, който няма да бъде произведен в завода в градчето Крю. Автомобилът SUV, чието име още не е известно, има централна роля в намерението на компанията почти да удвои продажбите си до 2018 г. Миналата година те нараснаха с 22 на сто до 8510 автомобила, а оперативната печалба скочи до 100, 5 милиона евро от 8 милиона през 2011 г.
Според Шрайбер германската компания майка на Bentley, Volkswagen Group, ще даде зелена светлина за модела до седмици. Този SUV, който е бил цялостно променен, след като бе показан като концепция на изложението в Женева през 2012 г., ще тръгне по пътищата през 2015 или 2016 г. След това трябва да достигне продажби от 3-4 хиляди автомобила годишно или една четвърт от общия брой, които Bentley възнамерява да продаде до 2018 г.
Намекът на Шрайбер, че заводът на Volkswagen Group в Братислава може да получи новото Bentley, се базира на доказаната му способност да произвежда други видове SUV, като Q7 на Audi и Touareg на Volkswagen. Решението още не е взето окончателно, но „ще направим, каквото е добре за групата и за Bentley”, изтъкна Шрайбер.
По Би Би Си

Станете почитател на Класа