Акциите на Уолстрийт затвориха при исторически връх

Акциите на Уолстрийт скочиха във вторник до нов исторически рекорд, след като инвеститорите заложиха на убеждението, че централната банка на САЩ ще продължи да подкрепя икономиката. Представители на Федералния резерв окуражиха мнението на инвеститорите, че банката ще продължи да подкрепя кономиката със своята програма за изкупуване на облигации, която според някои можеше да бъде съкратена. Шефът на Фед Бен Бернанке ще свидетелства пред Конгреса в сряда американско време.
Dow Jones скочи с 0, 34 % и затвори при исторически връх от 15 387.58 пункта. Индексът S&P 500 прибави 0,17 % до 1669, което също е рекорд. А индексът на технологичните акции Nasdaq се повиши с 0,16 на сто до 3502. 12, което е най-високото равнище на затваряне от октомври 2000 г. Сред компаниите с ръст на акциите бе и Home Depot, най-голямата световна верига за битово оборудване. Те се увеличиха с над 2 на сто, след като компанията завиши прогнозата си за печалбата, подпомогната от продължаващото подобряване на американския жилищен пазар.
JPMorgan спечели 1,4 на сто, след като главният мениджър на банката Джейми Даймън спечели вота на акционерите да остане председател още една година. Акциите на Apple реагираха слабо след свидетелските показания на главния й мениджър Тим Кук пред критично настроена комисия в Сената във връзка с офшорната данъчна структура на корпорацията. Според комисията тя е държала милиарди долари печалба в ирландските си филиали, за да намали дължимите данъци, което Apple отрича. Акциите й отбелязаха спад с 0,7 на сто.
По Би Би Си
 

Станете почитател на Класа