Звезди разграбват апартаменти в Ню Йорк на баснословни цени

На горещия пазар за имоти в Ню Йорк апартаменти по 25 милиона долара не са рядко явление. Така че американският телефонен гигант Verizon вероятно съжалява за решението си да продаде един от най-ценните небостъргачи в града само за 25, 25 милиона долара само преди 4 г.
50 апартамента в Кулата Уокър, сграда в стил арт-деко в Челси, Западен Манхатън, която преди бе централата на Verizon, бяха обявени за продан и се очаква да донесат около 550 милиона долара. Макар че все още се ремонтира със заем за 45 милиона долара, филмови звезди, художници, чуждестранни милиардери и мениджъри на хедж фондове вече са купили една четвърт от сградата, плащайки средно по 3400 долара за 1 квадратен фут (0,09 кв. метра). Актрисите Камерън Диас и Блейк Лайвли са сред тези, проявили интерес.
Агенти от Douglas Elliman, които са посредници за сделките с недвижими имоти в небостъргача и ще получат по 6% от всяка сделка, едва скриват задоволството си, докато разхождат клиентите. 30.годишният Майкъл Стърн, който е шеф на JDS Development, си осигури само най-долните 10 етажа от сградата от Verizon, чието поделение за мобилни услуги Verizon Wireless е 45 % притежавано от Vodafone.
Продажбата на небостъргача на Verizon бе затруднена от финансовата криза. Стърн е бил в асансьора на Кулата Уокър, когато инвестиционната банка Lehman Brothers колабира поради свръхголямо излагане на риск от несъбираеми ипотечни заеми. Колапсът прогони вероятни купувачи на небостъргача. Сега обаче Стърн ще спечели заедно с групата Starwood Capital & Property Markets, която помогна с финансирането на сделката.
Само че Verizon, която още заема долните етажи ще се почувства ужилена. Тя съобщи, че би искала да изкупи акциите на Vodafone от джоинт венчъра им във Verizon Wireless, което би било една най-големите корпоративни сделки от години насам. Според анализатори американският гигант ще трябва да предложи 140 милиарда долара за подобна сделка. Източници от Vodafone обявиха, че са готови на разговори.
По „Дейли телеграф“

Станете почитател на Класа