В САЩ се надпреварват да инвестират на борсата

Щатските пазари се повишиха до нов исторически рекорд, което инициира прилив на капитали към борсата. Това е класически пример, при който инвеститорите бързат да инвестират на борсата в моменти на достигане на пикови стойности.
Никой не обича да „купува ниско“, както гласят класическите съвети на водещи инвестиционни гурута. Хората обикновено обичат да купуват при високи стойности. Връщането с 5% на широкия индекс S&P 500 през юни не възпрепятства значителния приток на капитали към финансовите пазари. Това се случва, въпреки перспективите Фед да прибегне към намаляване на паричните стимули за икономиката. Последното се неглижира до голяма степен от редица анализатори, които припомнят, че традиционно пазарите се представят изключително добре в началните моменти на повишение на лихвите.
Основният двигател на ръста и приток на средства са били 50-те милиарда долара, изтеглени от фондовете, инвестиращи в облигации. Приливът на средства към фондовете, инвестиращи в американски акции, е бил другото направление на приток на средства. Щатските държавни облигации са били с доходност от 20% по-малка от тази от инвестиции в широкия индекс S&P 500 през тази година до юни, което води до пренасочване на средства от облигации към акции.

(По profit.bg)

Станете почитател на Класа