Петко Симеонов: В управлението на ГЕРБ липсва ясна визия, мащаб и темпо

Избухването на ББ срещу ръководителя на АПИ беше недопустимо. Така ли се държи нашият премиер с подчинените си? Радев сигурно е чудесен летец, добър като човек и може би отличен командир, но като политически водач е кръгла нула, за съжаление. Една случайн

 

Пожар! Трябва незабавно да напуснете. Можете да избягате само по една калпава стълба. Клатушка се, всеки момент може да се разпадне и да се сринете в огъня.
Как постъпвате? Ще ползвате ли стълбата, или ще кажете - лоша е, по-добре да изгоря. Струва ми се, че все пак ще я ползвате. Нямате алтернатива.


Така е и с ГЕРБ! Не виждам по-читава стълба.
България, с оглед на мащабите ни, стои добре в ЕС и региона! Това е факт.


Заедно с това ГЕРБ имат много, много недостатъци. Погледнете парламентарната им група. Колко души от тях сте запомнили с реч и осанка, или въобще? Избухването на ББ срещу ръководителя на АПИ беше недопустимо. Така ли се държи нашият премиер с подчинените си?
Това са важни неща. Те оказват влияние върху публиката.


В управлението на ГЕРБ липсва ясна визия, мащаб и темпо. Действа се реактивно. Възниква проблем, заемат се да го решат. Вдига се протест за нещо, веднага се реагира. Превантивната политика бледнее.


Трябва да се признае, че у нас е традиция да не се поддържа изграденото. Така беше и преди десети. Като почнете от парковете и градинките, минете през тротоари, улично осветление, пътища, мостове, тунели, водоснабдяване, язовири, дунавски пристанища, туристически пътеки и заслони, паметници, и завършите със астрономическата обсерватория на Рожен, станциите на Мусала и Ботев. Като се построи нещо, все едно е вечно. Край!

Не се поддържа изграденото и навсякъде ви заобикалят скапващи се или недоправени неща.

ГЕРБ са в това русло.

Не действат по демографския проблем. Политиката им в тази посока е никаква. В 7 ВНС имаше Комисия по демографската политика. Всеки закон и решение на ВНС минаваше през тази комисия. Документът има ли, или няма отношение към раждаемостта и отглеждането на децата? В следващото НС тази комисия беше закрита. (Темата е много голяма, само я маркирам!)


Помните ли "електронното правителство"? Откога трябваше да стане и колко пари се потрошиха. Няма го.


Междувременно технологиите стигнаха до масовото прилагане на изкуствения интелект. Нямам информация у нас къде се ползва изкуствен интелект? Нормално е политиката по използването на изкуствения интелект да бъде широко известна.

Без него не може да има съвременни здравеопазване, образование, социални грижи, данъчна система, митници, защита на природна среда, трафик, сигурност... Къде е българската политика по изкуствения интелект? Това трябва да бъде тема на широки дискусии.


И накрая - кога и коя българска власт ще проумее, че Стара планина разделя територията ни на две и проходите и тунелите през нея са от първостепенните фактори за стопанското и социално развитие на страната?

Кога ГЕРБ ще разбере, че сме Дунавска държава и Дунав е най-голямата водна магистрала в Европа - от Сулина до Ротердам.

-------

В снощната Панорама коментаторите Михаил Константинов и Андрей Райчев не бяха блестящи, но се държаха като мъже. Дадоха пример за отношение към "разкритията" на каталунския вестник. Колко години вече една дъвка се вади и дъвче, дъвче с ентусиазма на Елена Йончева и напоритостта на БОЕЦ? "Едни жени казали", "един познавал друг" и ау-у-у-у - възклицание като преди пет години. Само, че този път го пишело на каталунски... Има ли една нова дума изнесена от това "разследване"? Не.


И после - за жената на Радев. Оставете жената на мира. Такава е. Негов избор!
Радев вижте, той е наш избор. Тук за два месеца той произнесе три пъти по различни поводи една и съща реч за това, че у нас няма демокрация, няма свободни избори, няма независима съдебна система, няма свобода на словото, народа тъне в нищета, вървим към провала и правителството не си гледа работата. Това му беше новогодишното приветствие към народа, това беше отчета му за три години дейност като президент, със същите думи почете и паметта на Левски.


Радев сигурно е чудесен летец, добър като човек и може би отличен командир, но като политически водач е кръгла нула, за съжаление. Една случайност.

Самият му път към Дондуков е забавен. Когато лидерите на двете големи партии - ГЕРБ и БСП се отнасят безотговорно към тази длъжност, резултата е такъв.

 

 

Станете почитател на Класа