×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Агробизнесът получава 1,7 млн. лв. за реклама на 4 продукта в чужбина

  • Това са череши, вино, яйца и кашкавал

Агробизнесът у нас получава 1,7 млн. лева за реклама на наши продукти в чужбина по линия на схемата „Промоционални програми". Плащанията са междинни и се разпределят между четири асоциации, съобщиха от Фонд "Земеделие". Те ще получат субсидията си благодарение на спешните мерки, предприети от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие" Атанас Добрев за възстановяване на нормалния работен процес в институцията и изплащане на всички забавени средства към земеделските производители.
Първият промоционален проект е на Националния съюз на градинарите в България и е свързан с популяризирането на пресни череши в Русия. Промоцията се извършва чрез реклама в електронни, социални и печатни медии. Предвидени са средства за участия в изложения и панаири, продуктови презентации, аудиосъобщения в метрото в Москва и др. По него ще бъдат преведени малко над 340 хил. лева, след като бенефициенът вече е изпълнил част от заложените дейности.
Вторият проект е на Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия", който промотиране на българско вино в Русия и Китай. Финансовата помощ по него се дава за реклама в електронни и печатни медии, PR кампании, посещения на производствени бази и др. Голяма част от средствата ще послужат и за участие на изложения в Москва, Хонг Конг и Шанхай за провеждане на дегустации, както и за провеждането на информационни кампании за потенциалните потребители в различни изби, хотели и ресторанти. За него ДФ „Земеделие" отпуска 340 хил. лева.
Третият проект е за промоция на български яйца и се реализира от Асоциацията на земеделските производители в България. Средствата по него ще бъдат изразходвани за изготвянето на информационни и рекламни материали, за участие на Световния ден на яйцето в Румъния и Гърция, както и участия в различни семинари и кулинарни изложби. По проекта е отпуснато и финансиране за заснемането на филм за производството на яйца. Настоящото плащане по него е за над половин милион лева за промоция на български яйца.
Последният проект е на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Промоционалните дейности в него са свързани с участия в международни изложения и панаири в Австралия и Обединените Арабски емирства. В проекта са включени PR събития, заснемане и излъчването на TV спот, информационни и рекламни материали, организиране на семинари и др. За него ДФ „Земеделие" ще отпусне малко над 420 хил. лева за популяризирането на българските млечни продукти.

Станете почитател на Класа