×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Съкращават общински проекти по публичната инвестиционна програма

  • Общата им стойност е към 150 млн. лева

По голяма част от проектите по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" има изоставане при сключването на договори. Тъй като периодът на усвояване на средства по програмата е до края на 2014 г., ще предложим на Министерски съвет да приеме постановление, с което да сложи срок за сключването на договори за изпълнение на тези проекти, това коментира по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество заместник-министърът на финансите в служебното правителство Кирил Ананиев.

 

По думите му, намеренията са да се изпълнят колкото може повече проекти, но "има обективни причини при самите бенефициенти, които няма да им позволят да изпълнят проектите си до края на годината, и в тези случаи е по-добре проектите да бъдат прекратени", според Ананиев. По предварителни оценки, става въпрос за проекти на обща стойност около 100-150 млн. лева. Този ресурс ще бъде освободен и ще се върне в бюджета.

 

Ананиев посочи, че служебното Министерство на финансите ще внесе проект на постановление, с което да се определи крайна дата - възможно е това да е 15 септември - за сключване на договори с изпълнителите на съответните проекти. Там където този срок не може да бъде спазен, проектите ще бъдет прекратени.

Станете почитател на Класа