Найденов посочи виновника за десетки милиони загуби на Тотото

Бизнесменът Цветомир Найденов обяви, че бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев носи вина за загубите от десетки милиони на Българския спортен тотализатор. Според него депутатът от БСП е утвърдил невижданата по света такса 15% от оборота и по този начин е спомогнал за монопола на укриващия се от правосъдието Васил Божков върху наземния хазарт в България. Ето какво каза той:


„Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота:


Национална Лотария, Ню Геймс, Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от печалбата (приходи от залози минус изплатени печалби на участниците) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози в Закона за хазарта няма описано в нито един член.


Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота- такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!!


Държавното Тото единствено е плащало както е по закон, може би това е една от причините за 5 годни да е десетки милиони на загуба!


Обвиняемият Васил Божков твърди, че бил давал някакви подкупи за "спокойствие" да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че само от неговите 51% да плати 200 милиона "Такса Спокойствие" от името и на останалите 49%?!


200 вида рак ще го хванат, ако плати и 5 лева вместо съдружник, ние си го знаем. Това е истината."

Станете почитател на Класа