Топ 10 на най-екстравагантните жилищни имоти за продан

В момента на имотния пазар в САЩ има милиони жилища за продан. Ако човек се разтърси достатъчно добре, може да намери уникални, а в някои случаи направо странни имоти, които очакват своите купувачи. Списание “Форбс“ анкетира експерти по недвижимите имоти от Realtor.com, Sotheby's International и Coldwell Banker и състави списък от най-екстравагантните домове на пазара, които не се поддават на статуквото.

Cave Palace Ranch

Построен в пещера от червена скала в Мотичело, Юта, имението предоставя изглед към 45 акра земя и каньони. Собствениците продават странната къща за 675 хил. долара.

Методистка църква St. Johns United

Бившата църква има 11 спални, витражи, помещение за хор, превърнато в киносалон, и кухня, разположена около мястото, където е бил олтарът. Къщата се намира в Далас, Тексас, и се продава за 1.5 млн. долара.

Футуристична скулптурна къща

Тази къща от 1969 г. носи прякора "гъбата" и е направена от телена мрежа, зебло и полиуретан. Намира се в Минетриста, Минесота, и най-ексцентричното й са стените, които са извити, а прозорците са обли. Нейната продажна цена е скромните 194 хил. долара.

Пожарно управление

Построено през 1871 г. в Ню Йорк, това бивше пожарно управление може да се похвали с преден вход, който е достатъчно голям, че през него да влезе кон с малка двуколка. Желаещите да притежават тази невероятна постройка трябва да платят 11 млн. долара.

Бивш склад за балистични ракети

Дървена хижа в Парк Адирондак, щата Ню Йорк, е с площ 185 кв. м и е разположена върху бивш подземен склад за съхранение на балистични ракети, преобразуван в двуетажно луксозно жилище. Имотът включва частна писта за самолети и се продава за 2.3 млн. долара.

Имение в Холмби Хилс

Имение, разположено върху таен нощен клуб със собствен вход с площ 280 кв.м. Имотът се намира в Лос Анджелис, Калифорния, и притежава грандиозно фоайе, три асансьора, махагонена библиотека на две нива и пет гаража, а продажната му цена е 28.5 млн. долара.

Calecho House

Жилището е вдъхновено от минната ера от 19-и век и е направено от рециклирани метали и дървени материали. Между етажите му върви асансьор от минна шахта, а собствениците му го продават за 2.79 млн. долара.

Ennis House

„Храмът” е проектиран от архитекта Франк Лойд Райт и е вдъхновен от империята на маите. Имението е разположено в Лос Анджелис, като сред акцентите в описанието му е фактът, че в него е заснет филмът “Блейд Рънър” от 1982 г. Желаещите да го притежават трябва да платят 7.49 млн. долара.

Замък “Кранцдорф”

Този дом в планините на Тенеси е вдъхновен от испанския Palacio De La Magalena, а за построяването му са били необходими 10 години. Днес някой може да стане горд собственик на този замък срещу 19.5 млн. долара.

Жилището на Юнабомбър

Парцелът е с площ 1.4 акра в "много изолирана" местност в Монтана. Бившият собственик на имота Тез Казински извърши поредица от бомбени атентати, заради които получи прозвището Юнабомбър. Той в момента е в затвора, но оригиналната дървена колиба, в която е живял, в момента е изложена във вашингтонския музей Newseum, а парцелът, в който се е намирала, се продава за 69.5 хил. долара.

Станете почитател на Класа