Катар инвестира най-много в недвижимости в чужбина

Катар ще бъде най-големият източник на капитали за инвестиции в имоти в чужбина през 2010 г., сочи проучване на консултантската компания Jones Lang LaSalle, цитирано от investor.bg.
С достатъчно средства и силен апетит за активи в чужбина, катарските фондове напоследък засенчиха другите в региона и се очаква да продължат с бързата си експанзия в света на недвижимите имоти, уточняват от компанията.
Последните инвестиции, сред които покупката на лондонския универсален магазин Harrods през май за около 1,5 млрд. паунда, вероятно ще бъдат последвани от още капитали на други пазари в Латинска Америка, Източна Европа и Азия, сочи анализът.
Според експертите Катар е въплъщение на богатите на енергия страни от Персийския залив, с голям апетит за инвестиции в имоти, захранван от бързия ръст на приходите от петрол и газ през последните години. Конкурентното предимство на страната ще бъде подпомогнато от спада на капиталите на немските фондове, които бяха сред най-големите инвеститори в света през миналата година.

Станете почитател на Класа