Напред към старите пазари

Нашите млечни продукти са предизвикали интерес още вчера при откриването на Международно изложение за храни и напитки World Food Moscow. До 18 септември страната ни ще промотира българското саламурено сирене и кашкавала. Рекламната кампания е част от първия одобрен директно от ЕК проект „Европейско сирене, моля” - EU Cheese, please, който се реализира от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Кипърската организация на говедовъдите.
Русия особено държи на чистотата на храните през последните години. За да продават там, чуждестранните производители минават през строгия контрол на ветеринарните власти. Но си струва да направиш всички необходими инвестиции, за да пробиеш на този огромен, а вече и платежоспособен пазар. Българските стоки може да се каже, че имат и още едно предимство, продуктите ни са познати сред хората на средна възраст.
Остава да бъдат убедени и по-младите, че у нас се произвеждат качествени храни. Това е ясно, че става с реклама. Проектът за промоция на българските и кипърските млечни продукти е финансиран директно и основно от ЕК, което показва, че Европа търси начини да разшири пазарните си позиции.
Има обаче една малка подробност. Имаме модерни преработвателни предприятия, но сме доста семпли в производството на суровини за тях. Сега ще се наложи да правим българското бяло саламурено сирене с унгарско или холандско мляко.

Станете почитател на Класа