Хотелиерите се сетиха, че и българинът е турист

Туроператори и хотелиери свалят цените с 30 на сто за предстоящия летен сезон. Според хора от бранша приходите им ще се върнат на нивото от 2006 г. - както заради кризата, така и заради това, че тази година се очаква основният им клиент да бъде българинът.
След години на обещания най-накрая основната част от туроператорите схванаха, че българската дестинация поне засега почти не предлага лукс продукт, а само лукс цени без покритие. Заради това се налага туристическата индустрия да се преориентира към нашенеца в очакване да напълни хотелите и ресторантите по Черноморското крайбрежие през лятото.
Оказва се, че чуждите туроператори отказват резервации. Така опасността хотелите да си останат празни и през лятото става съвсем реална, като се има предвид, че рекламата на „дестинация България“ беше насочена главно към чужденците, почти без акцент за редовия гражданин у нас.
След перипетиите на зимния сезон, когато с редки изключения из хотелите можеше да се види някой и друг скиор, сега има ревизия на политиката – девизът вече не е „Високи цени“, а „Голям оборот“. При всички случаи второто гарантира повече успех в бизнеса.

Станете почитател на Класа