×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

GLOBUL официално “погълна“ Germanos

  • „Вливането“ беше обявено още миналата година

Официалното присъединяване на "Германос Телеком–България" ЕАД към дружеството "Космо България Мобайл" ЕАД, което оперира на българския пазар под търговската марка GLOBUL, буше осъществено на 3 юли, съобщиха от GLOBUL. В резултат на това от същата дата е прекратено съществуването на търговското дружество "Германос Телеком–България" ЕАД, а всички активи и пасиви на дружеството бяха придобити от GLOBUL. Вливането, като част от програмата за развитие на GLOBUL, беше обявено още през 2013 г., непосредствено след като Telenor Group придоби оператора, а процедурата по осъществяването му беше започната скоро след това.


Прекратяването на съществуването на "Германос Телеком–България" няма да се отрази на досегашната работа на всички над 120 магазина от веригата Germanos в страната и няма да доведе до затваряне на обекти или освобождаване на персонал. Магазините от веригата ще продължат да работят под търговската марка Germanos до осъществяването на общото ребрандиране на GLOBUL под марката на Telenor в близко бъдеще.


Досегашните служители на GERMANOS автоматично стават служители на GLOBUL, a съществуващи договорености между "Германос Телеком България" с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от GLOBUL.

Станете почитател на Класа