Американкъ съди Епъл за 1 трилион

Пореден иск срещу Apple бие всякакви рекорди в претенциите към компанията, след като тя публично призна за функция в iOS, която забавя работата на по-старите айфони.
Виолета Мейлян от Ню Йорк е подала съдебен иск срещу производителя на айфон на стойност 1 трилион долара, съобщи PatentlyApple. Подобна претенция е абсурдна и дори ако Apple бъде призната за виновна, съдът няма да й наложи санкция в такъв размер.
Към момента срещу Apple са подадени най-малко осем иска, свързани с решението на компанията да активира функция в iOS за забавяне работата на iPhone. Колективен иск на потребители в Израел, например, настоява за компенсация в размер на 125 млн. долара.
Apple, от своя страна, твърди, че активира новата функция в iOS, когато износването на батерията на смартфона достигне определено ниво. Според компанията, забавянето помага да се съхрани за по-дълго време животът на батерията.
Потребителите обаче са на друго мнение. В подадените искове се посочва, че компанията е нарушила правата им, като без да ги информира забавя работата на устройствата. Целта на Apple, според потърпевшите, е да продава по-бързо новите си устройства.

Станете почитател на Класа