КТБ ще придобие "Креди Агрикол България"

Корпоративна търговска банка АД подписа споразумение с IUB Holding SAS, изцяло дъщерна компания на френската група за финансови услуги Креди Агрикол С.А., Франция, за придобиването на 100% от акциите от капитала на Креди Агрикол България ЕАД. Придобиването ще бъде финализирано след получаване на необходимите одобрения от регулаторните органи.
Корпоративна търговска банка АД е четвъртата по големина банка в България. Към 30 септември 2013 г. активите на банката възлизат на 6.7 млрд. лева. КТБ АД е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българската фондова борса – София АД.
Креди Агрикол България ЕАД е средна по големина кредитна институция, чиито активи възлизат на повече от 480 млн. лева към 30 септември 2013 г.
След придобиването Креди Агрикол България ЕАД ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и среден бизнес и търговията на дребно.
Корпоративна търговска банка АД, IUB Holding SAS и Креди Агрикол С.А. постигнаха взаимноизгодно споразумение, което е в полза на стратегическите цели и на двете страни, съобщиха в сряда от КТБ.

Станете почитател на Класа