×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

До края на седмицата БНБ обявява резултата от одита на КТБ

  • Днес квесторите на КТБ внасят докладите в БНБ

Днес, 9 юли, изтича срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група на Корпоративна търговска банка (КТБ), възложен на независими одитори от квесторите на двете банки, обявиха от БНБ. Както беше съобщено на 25 юни, в КТБ АД прегледът се извършва съвместно от „Делойт одит" ООД, „Ърнст и Янг" ООД и „АФА" ООД, а в „Креди Агрикол България" ЕАД – от „АФА" ООД.

 

Докладите на одиторите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в БНБ до края на днешния работен ден. Резултатите ще бъдат публично оповестени до края на тази седмица, т.е. до 11 юли, уведомяват от Централната банка.

 

На 22 юни 2014 г. УС на БНБ след подробен анализ на ситуацията, създадена от недостига на ликвидност на Корпоративна търговска банка и нейното дъщерно дружество – бивша „Креди Агрикол–България" (банковата група КТБ), постави и "Креди Агрикол България" ЕАД под специален надзор за три месеца (което беше направено два дни по рано с КТБ по нейно искане). Също така беше обявено, че Корпоративна търговска банка и нейното дъщерно дружество ще възобновят дейността си на 21 юли.

Станете почитател на Класа