×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

„УниКредит Булбанк” и ЕИФ подписаха гаранционно споразумение за подкрепа на микро предприятия

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и "УниКредит Булбанк" подписаха гаранционно споразумение, предназначено за подкрепа на около 270 микро предприятия в България. Споразумението ще позволи на "УниКредит Булбанк" да предостави на български предприемачи подобрен достъп до финансиране, особено на тези, които срещат затруднения в кредитирането от страна на традиционни банкови източници.

 

Гаранциите за микрокредит по микрофинансиране „Прогрес" се финансират от Европейската комисия и се управляват от Европейския инвестиционен фонд. Гаранцията намалява значително риска за банката, тъй като при отпескане на кредит се покрива нетна стойност в размер на 56% от остатъчния дълг по кредита.

 

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" коментира по повод подписването на гаранционното споразумение, че предоставянето на по-лесен достъп до финансиране на малките фирми ще стимулира предприемачите да развиват нови проекти и да мислят за растеж - а това е достатъчно важен факт за подобряване на цялостната икономическа среда.

Станете почитател на Класа