×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

ОББ заделя цялата си печалба за 2013 г. от над 17 млн. лв. за резерви

Общото събрание на акционерите на ОББ одобри решение печалбата за 2013 г. (след провизии и облагане с данъци) в размер на 17,03 млн. лева да бъде разпределена за фонд "Резервен", съобщиха от банката. Наличната неразпределена печалба от минали години в размер на 886 хил. лева също е разпределена за резерви.

 

Собственият капитал на ОББ към края на 2013 година възлиза на 1,088 млрд. лева и осигурява равнище на капиталова адекватност от 14,81 на сто при изискуемото ниво по регулациите на БНБ от 12%.

 

„Независимо от отчетената скромна за възможностите на ОББ печалба, считам, че 2013-та беше първата следкризисна година, през която успяхме да обърнем тренда на кризисната стагнация и да дадем нова посока в развитието на банката", коментира пред акционерите председателят на Съвета на директорите и Главен изпълнителен директор на ОББ Стилиян Вътев. По думите му, новата покока е бързо възстановяване на нормалната кредитна активност и възвръщане на предишните пазарни позиции на банката, заедно с постепенното възстановяване на високи нива на доходност на активите и капитала. Според Вънев в следващите няколко години ОББ "спокойно може да постигне нормалните предкризисни нива на продуктивност и ефективност и да възстанови позициите си на една от водещите банки в България".

Станете почитател на Класа