×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Министерството на финансите се допитва до бизнеса относно облагането с ДДС

Министерството на финансите започва публична консултация за подобряване на облагането по Закона за данък върху добавената стойност (ДДС), съобщиха от ведомството. Чрез въпросник, който е публикуван на интернет сайта на министерството, заинтересованите данъчно задължени лица могат да дадат предложения за подобряване на законодателството в тази област.


Чрез събраните аргументирани становища и предложения се цели отстраняване на възникнали трудности по прилагането на закона, както и минимизиране на разходите, съответно облекчаване на административната тежест на засегнатите данъчно задължени лица. Събирането на мнения и информация е съществена част от процеса на повишаване на прозрачността и обезпечаването на практическата приложимост на облагане с ДДС, допълват от министерството.


Между въпросите, по които става допитването, са: „Създава ли предпоставки за нееднозначно тълкуване и прилагане настоящият ред за формиране на данъчната основа при бартерни сделки, когато страните не са придали парично изражение на възнаграждението в натура?" и „Режимът за касова отчетност следва ли да бъде облекчен по отношение на задължителните условия, на които трябва да отговарят лицата, които желаят да го прилагат?".

Станете почитател на Класа