×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Италианската „УниКредит“ е с печалба от 1,1 млрд. евро за полугодието

  • Само за второто тримесечие печалбата на банката е 403 млн. евро

Нетната печалба на иналианската финансова група "УниКредит" (която у нас притежава „УниКредит Булбанк") за първото полугодие на 2014 г. достига 1.1 млрд. евро, съобщават от финансовата институция. В сравнение с първото полугодие на миналата година печалбата на водещата европейска банкова група нараства с близо 38%, въпреки че макроикономическата обстановка остава предизвикателна. Оперативната печалба се запазва на добри нива, благодарение и на доброто управление на разходите. Така групата се приближава до заявената в края на 2013 г. цел – постигане на годишна печалба за 2014 г. в размер на 2 млрд. евро.

 

Само за второто тримисечие на 2014 г. печалба на „УниКредит" е в размер на 403 млн. евро. Положителният финансов резултат значително надминава предварителните очаквания на финансовите анализатори за печалба от около 330 млн. евро.

 

И през второто тримесечие "УниКредит" продължава да засилва капиталовите си показатели. Едновременно с това продължава и подобрението на качеството на активите и съответното намаляване на провизиите. Групата запазва изключително висок процент на покритие от над 51%. Цифрите показват, че за положителния финансов резултат принос имат всички бизнес направления и страни. Регионът на Централна и Източна Европа е посочен специално като един от ключовите за групата на "УниКредит". По думите на изпълнителния директор на групата Федерико Гицони, постигнатите финансови резултати утвърждават „УниКредит" като една от най-стабилните банкови групи в Европа.

Станете почитател на Класа