×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

До 2020 г. MasterCard въвежда безконтактни плащания с картите си в цяла Европа

MasterCard обяви, че до 2020 г. ще въведе стандарт за приемането на безконтактни плащания за търговците, които работят с MasterCard и Maestro в Европа, като по този начин потребителите ще могат да плащат с безконтактните си карти и устройства с функционалност NFC на всички ПОС терминали в Европа.

 

„Европейците вече могат да използват безконтактни карти и да плащат с мобилен телефон с технология NFC в 36 държави в Европа , коментира Хавиер Перес, президент, MasterCard Европа. „Според IHS Technology, доставките на мобилни телефони с NFC ще нарастнат четири пъти през следващите пет години и MasterCard иска да осигури безопасни и лесни мобилни и безконтактни плащания, където и да се намирате в Европа, като плащате както и когато искате."

 

Съществуващите ПОС терминали могат да бъдат подменени в края на жизнения им цикъл, но най-късно до 1 януари 2020 г. Новите ПОС терминали трябва да отговарят на стандартa след неговото въвеждане на 1 януари 2016 г. Доказателство за бързото приемане на тази технология от страна на потребителите е изследване за безконтактните плащания, проведено от PRIME Research между 1 ноември 2013 г. и 30 април 2014 г., което потвърждава, че потребителите се радват на удобството на безконтактните плащания и очакват търговците масово да въведат тази технология.

 

Крис Кангас, директор „Безконтактни плащания – Европа" в MasterCard, обобщи: „Само през 2013 г. броят на безконтактните трансакции с MasterCard и Maestro в Европа се увеличи три пъти, а обемът, похарчен чрез тези трансакции, нарастна четири пъти. Потребителите на безконтактни плащания споделят в социалните медии, че обичат да плащат само с едно приближаване на картата и биха искали да го правят на още повече места. Днешното съобщение е първата необходима крачка напред, която ще проправи пътя на следващия важен етап от развитието на безконтактните плащания."

 

Що се отнася до България, популярността на безконтактната разплащателна технология на MasterCard, позната тук като PayPass и представена за първи път на пазара през 2010 г., расте. Артур Туремка, генерален мениджър за Балканите, MasterCard, каза: „Безконтактните плащания имат своето приложение във всекидневния живот на българските картодържатели. Те вече са приели бързината, сигурността и удобството, които осигурява безконтактната технология".

Станете почитател на Класа