Мартин Димитров: ГЕРБ предлагат да се харчат милиарди

Мартин Димитров: ГЕРБ предлагат да се харчат милиарди
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.04.2024
  • Share:

"Когато правителството увеличава заплати в администрацията, това се прави с осигурени в бюджета средства, докато за предложенията на ГЕРБ и ДПС в бюджета не са осигурени средства", каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров по повод днешното предложение на ГЕРБ и ДПС пенсионерите под прага на бедност да получат великденски добавки по 75 лева.

 

 

По думите му в последните години ГЕРБ са направили предложения за разходи за около 4 млрд. лева, които не са заложени в бюджета.

"ГЕРБ и ДПС можеха да направят това предложение, когато се приемаше бюджетът. Идват избори и започва една популистка надпревара. Те предлагат разходи, но никога не казват откъде да дойдат парите", заяви Димитров.

"Не трябва българските пенсионери да зависят по такъв начин от волята на политиците, хората трябва системно да получават по-високи пенсии и такова усилие беше направено в последните години. Например, последното увеличението на пенсиите с 11% ще бъде получавано всеки месец от всеки български пенсионер", посочи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Той отбеляза, че никой от "Продължаваме промяната - Демократична България" не би се съгласил да участва в служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

В отговор на въпрос Мартин Димитров коментира, че дори да беше продължило правителството, от "Продължаваме промяната - Демократична България" са щели да поискат анкетна комисия за построения по време на управлението на ГЕРБ газопровод "Турски поток", наричан и "Балкански поток".

Твърди се, че пътната карта, която търсим с години, я има в интернет. Тази пътна карта беше изчезнала мистериозно - никой в България не намираше подписания от Теменужка Петкова документ, а Русия отказваше да предостави копие на българското Бнариодно събрание. Това навежда на съмнения, че има нещо за криене.

Поискахме министърът на енергетиката да направи пълна пероверка на тези документи. Той е започнал такава проверка, засега не може да потвърди напълно автентичността на появилите се в интернет документи, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Този газопровод е с цел Русия да заобиколи Украйна. Тогава се включват ГЕРБ, ДПС, БСП и т.н. и казват, че не само, че ще се включим в тпроекта, но и ще платим сметката. От цялата работа ползите са за Москва, а разходите – за България, подчерта Димитров.

По думите му твърденията, че държавата е получила над 1,3 млрд. лева от такси за т.нар. Балкански поток, не отговарят на истината.

Станете почитател на Класа