МО дава повече средтва за Военния университет

В бюджета на Министерството на отбраната за следващата година са предвидени повече средства за Националния военен университет „Васил Левски". Това заяви вчера във Велико Търново по време на откриването на учебната година във висшето военно училище министърът на отбраната Аню Ангелов.
Изчистени са задълженията към „Топлофикация-ВТ“ и през тази зима занятията няма да бъдат прекъсвани заради липса на отопление, каза още Ангелов. Военното министерство ще отпусне средства и за основен ремонт на ВиК инсталацията в НВУ, която заради нестабилната почва в района e в лошо състояние. За да се оптимизира използването на базата, е предвидено сключване на договори с БАН и Великотърновския университет, съобщи още военният министър.
На този етап няма предвидено преструктуриране на различните военни училища, а оптимизиране на структурите с промени в учебния процес. От 2012 година висшистите, които искат да станат офицери, ще могат в рамките на три години да завършат бакалавърска степен по военно образование, стана ясно от думите на Аню Ангелов.

Станете почитател на Класа