26 души пострадаха при челен сблъсък на два влака

26 души бяха ранени при челен сблъсък на международен пътнически влак и служебна композиция на БДЖ вчера сутринта в района на гара Драгоил. Инцидентът е станал около 07.50 ч, когато влакът, идващ от Белград, удря композиция с един вагон, която вози служители на железниците от Драгоман. Пострадали сериозно са и двамата машинисти, но няма опасност за живота им. 90 души са пътували в международния влак Белград – София, съобщиха от БДЖ. Няма данни колко са пътувалите служители в машината на БДЖ.
Те както и останалите пострадали пътници бяха транспортирани до болници в София. До 11 часа в спешното приемно отделение на “Пирогов“ бяха приети 22-ма, като до края на деня седем от тях бяха освободени за домашно лечение. Четиримата пострадали мъже бяха настанени във ВМА, като те бяха оставени в болница за 24-часово наблюдение, съобщиха от лечебното заведение. Само при един от тях е била открита фрактура на носна кост, двама са със съмнение за комоцио и един с охлузни рани и натъртвания.
„Машинистът на единия влак е получил информация, че срещу него се движи друга композиция, и това вероятно е предотвратило по-голяма трагедия“, обясни Кирил Костадинов, ръководител отдел „Безопасност” в БДЖ. По думите му машинистът на служебния влак е получил нареждане по телефона от дежурния ръководител да спре, след като малко преди това му е даден зелен разрешителен сигнал и заповед, че може да тръгне.

Станете почитател на Класа