Сидеров: Никога не съм удрял полицай

Нека някой ми покаже кадър, в който аз удрям полицая, както е описано в неговата лъжа - просто такъв кадър нямаше. Този полицай аз никога не съм го удрял, това момче излъга, някой му каза да излъже и това ще стане ясно един ден.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като се отказа от имунитета си на народен представител, последван в това действие от всички депутати от парламентарната си група.

Според Сидеров, върху тази лъжа се гради цялото искане на главния прокурор за посегателство върху служебно лице.

Тези доклади /на Европейската комисия - бел.ред./ са обикновено едни бюрократични текстове, в които с много думи нищо не се казва, така че не знам защо трябва да чакаме с тръпка поредния доклад на ЕС, отговори той на въпрос на медия. Смятам, че Евросъюзът поначало е грешно конструиран и не би трябвало да е в този вид, в който е, допълни той.

Като чета Конституцията намирам текст, който директно защитава народните представители, когато те правят изявления, когато действат по повод възложените им функции в това им качество - този текст е действащ без оглед на имунитета, за какво е тогава имунитетът, запита малко преди брифинга депутатът от "Атака" Явор Нотев. Въпросът за имунитета трябва да бъде обсъден, за да се види кому е нужен или той се явява само един дразнител в повече, без да създава необходимите гаранции, за да вършим работата си, добави той

Станете почитател на Класа