Пеевски: Да, аз помолих Бареков да вземе Кулезич

"Потвърждавам изнесеното в "На светло." Истина е, че помолих Бареков да вземе Люба Кулезич на работа в ТВ7. Не знам защо тя така нагло излъга днес, че не знае този факт. Сега вече съжалявам, като виждам как такава журналистка се е превърнала в лична обслужваща пиарка на Бойко Борисов и Цветан Цветанов".

Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски пред агенция БЛИЦ снощи, след като Бареков заяви в студиото на тв водещата, че именно Пеевски е съдействал за назначението на Кулезич в ТВ7.

В предаването Бареков първо обясни, че се познава с Делян Пеевски от времената му в младежкото НДСВ, след това изчака водещата да обясни, че няма близки контакти с депутата от ДПС и накрая извади скрита от широката общественост фактология.

"С Пеевски сме толкова близки, че поиска услуга от мен, когато бях шеф в ТВ7. Да те назнача на работа. Той ми се обади, честити ми поста и ми каза следното: "Мартин Радославов работи с Кулезич и е добре да я вземете в ТВ7".

По това време той беше много близък с г-н Борисов и не знам това негово желание ли е било или на Борисов?", заяви Бареков.

Твърдението му бе отречено от Кулезич неколкократно.

Освен това Бареков каза, че водещата, която е сред основните критици на банкера Цветан Василев, е провела няколко срещи с него.

За осъществяване на желанието й посредничил отново Бареков.

Кулезич опита да излезе от ситуацията, обяснявайки, че в този период Василев е бил финансов консултант на ТВ7 и тя спазвала всички кодекси, в които пише, че журналистът трябва да знае кой стои зад медията, където работи.

Бареков обаче я репликира, като свидетелства, че след като се запознала с банкера, Кулезич искала още и още срещи.

От своя страна тя категорично отрече, а попитана какво е мнението й за Цветан Василев, отговори:

"Много високо! За неговия интелект, за начина, по който разговаря".

Кулезич обаче обвини Бареков, че няма право на близки контакти с Цветан Василев, след като вече е в политиката, защото нейните разговори били проведени в качеството й на журналист.

Лидерът на "България без цензура" отвърна с няколко примера, които нееднозначно показаха, че отношенията на Кулезич с политици като Бойко Борисов преминават границите на професионализма.

Засеганата бе и темата с есемесите. Заради нея в студиото захвърча двупосочно обвинението "Ти си за психиатър", а аргументите останаха базирани на принципа "дума срещу дума".

Двамата си обмениха и намеци за услужливостта на своята памет.
Източник: агенция "Блиц"

Станете почитател на Класа