От всички 293-ма заразени с коронавирус в страната, в болница са 99-ма

 

Общо 99 души, от всички 293 заразени с коронавирус в страната, са настанени за болнично лечение. Това съобщи на редовния си брифинг председателят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

53-ма от всички лежащо болни с COVID-19 са в софийски болници. Деца досега не са приети за болнично лечение, но вече стана ясно, че най-малкият заразен е на три години. Най-възрастният е на 81 г.

От всички, които се лекуват в болница, са интубирани деветима души, от които петима в "Пирогов", един в Окръжна болница "Света Анна" и трима в Благоевград. Ген. Мутафчийски наблегна на броя интубирани със забележката, че когато броят заразени в страната нарасне, ще нарасне и броят на хора в тежко състояние.

Днес има един изписан от "Пирогов", с което броят на излекуваните в страната става девет. Четирима души са били изписани от ВМА за домашно лечение, тъй като са подобрили състоянието си, но все още не са излекувани напълно.

В момента в страната има около 7000 теста, предстои получаването на около 10 000-15 000 нови, каза още ген. Мутафчийски. 

Новите случаи, регистрирани от сутринта, са 17 - 13 от тях в София, 1 във Варна, 1 в Пловдив, работещ в болница "Свети Георги", 1 в Сливен - съпругата на първия човек, който беше регистриран там, и още 1 в Пазарджик.

Станете почитател на Класа