Николина Ангелкова: По-добре тежък сезон, отколкото никакъв сезон

По-добре тежък туристически сезон, отколкото нищо. Това заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Туристическият сектор е един от най-засегнатите заради кризата с COVID-19 не само у нас, но и по цял свят. Това наложи сериозно преразпределение на финансови потоци. У нас мярката 60/40, която е в помощ на бизнеса, бе трансформирана на 80/20 за работещите в сектор туризъм.

ФрогНюз припомня обаче, че стартът на сезона не мина и без сигнали за злоупотреби. ВАП нареди на туристическото министерство и КЗП да проверят евентуалните случаи на злоупотреби и завишени цени.

“За нас е много важно - браншът, местната власт, правителството да осигурим такива условия, така че да имаме сезон”, заяви Ангелкова.

Макар и бавно с малки стъпки сектор "Туризъм" се възобновява.

"Възобновява се туризмът по Черноморието, който е ключов за нашия туризъм, над 70% от туризма се формира от летния туристически продукт. Много са важни мерки, които сме взели и които продължаваме да вземаме. На първо място е важна отговорността, дисциплината на всички нас да спазваме тези мерки, за да може епидемичната обстановка в страната да бъде такава, че максимално много държави да отворят пътуванията си към нас и ние към тях", обясним.

Станете почитател на Класа