ВАП иска от Фандъкова да провери как се опазва зелената система

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира кмета на София да организира извършването на проверка по спазване на нормативните изисквания за поддържането и опазването на зелената система и изпълнението на правомощията от кметовете на райони и общинските органи по озеленяване към районите, както и по изпълнение на посочените Правила за управление на програма "Зелена София".

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, сочеща недобро управление на зелената система на територията на Столична община (СО). Описаните в публикациите неблагоприятни обстоятелства засягат значими обществени интереси, свързани със запазване и подобряване на зелените площи на територията на столицата.

От Столична община се изисква да изпрати във ВАП становище по поставените в публикациите въпроси, както и информация относно предприети мерки, взети решения и постигнати резултати. В случай, че при проверката се разкрият и други обстоятелства от значение за пълното изясняване на поставените въпроси, следва да се отразят в обобщаващия акт, както и съответните констатации с предприетите мерки от СО.

Докладът с резултатите от проверката трябва да бъде представен на ВАП в най-кратък срок

Станете почитател на Класа