Радев и Херо Мустафа заедно на "Тракийска пепелянка 2020" в авиобаза Граф Игнатиево

 

В учението участват 11 типа различна авиационна техника от България, Кралските канадски военновъздушни сили, Гърция, Румъния и Съединените щати, които оперират от седем различни военни летища.

Президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик Херо Мустафа ще бъдат част от официалните гости по време на Медийния ден за международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020" в авиобаза Граф Игнатиево.

Държавният глава ще приеме почетния стой, след което ще присъства на брифинг относно целите и задачите на съвместната летателна тренировка и ще наблюдава елементи от нея. В авиобаза Граф Игнатиево Румен Радев ще проведе среща с представителите на страните-участнички, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Гостите на базата ще бъдат запознати с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което ще могат да наблюдават и елементи от нея.

Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ се провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища.

Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

 

 

 

Станете почитател на Класа