Алибегов с подробности за искането на заведенията държавата да поеме 80% от заплатите на служителите им

Собственици на нощни заведения поискаха държавата да поеме 80% от заплатите на служителите в тях. В противен случай между над 100 хиляди души са заплашени да останат без работа.

 

"Искаме 80/100 от заплатите да се покриват за персонала на затворени заведения. Ако се затворят заведенията в цяла България, това значи над 100 000 души да останат без работа. Искаме 80% от трудовото възнаграждение само на затворените обекти. Тези пари ще отиват направо в сметките им, а няма да преминават през фирмите", каза пред Нова телевизия Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България. 

"Мярката за вписване на данни от клиенти не е добра. И в Брюксел всеки си пише каквито иска данни, никой не изисква лична карта. И ние нямаме право", коментира още той възможните мерки в заведенията. 

"Ако излезе заповед, според която трябва да затваряме в 22 часа, то хората трябва да дойдат на вечеря в ресторант в 19 ч.", заяви Алибегов. 

"Ние сме длъжни да осигурим прехрана на хората. Служителите искат да работят, но заповедта ги спира. Тези хора на улицата ли трябва да останат", попита председателят на Асоциацията на заведенията в България. 

"Нарастването на броя заразени с коронавирус няма нищо общо със заведенията", завърши Ричард Алибегов.

Станете почитател на Класа