11 кандидати за шеф на фонд „Земеделие“

11 кандидати да оглавят Държавен фонд „Земеделие” подадоха документи в деловодството на Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Крайният срок изтече вчера в 17 ч., съобщиха от министерството. Подборът на кандидатите трябва да приключи днес до 15 ч. Тези, които бъдат одобрени, отиват на беседа с Управителния съвет на фонда.
Бъдещият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” трябва да познава законовата рамка на Агенция САПАРД, както и европейското законодателство във връзка с докладването на нередности и конфликти на интереси. От него се иска още да има опит в партнирането със служители на европейските институции, свободно да владее английски и поне още един от работните езици на ЕС. В изискванията е записано, че кандидатът не трябва да има връзка с бенефициенти, за да бъде изключена възможността за конфликт на интереси.
Вчера бе потвърдено, че един от кандидатите за поста е Румен Йончев, който бе зам. изпълнителен директор на фонда в периода 1999 - 2001 г. В медиите се коментираше и името на Кръстина Галова, която също е работила в ДФ "Земеделие". Тя е експерт по еврофондовете в ГЕРБ.

Станете почитател на Класа