За грешките в политиката

Няма конфликт на интереси в участието ми като експерт в специализирания съвет по офталмология и оториноларионгология, заяви вчера депутатът от ГЕРБ д-р Геновева Алексиева. Въпреки това тя подаде оставка от зам.-председателските си места в социалната и здравната комисия към парламента.
Алексиева заяви, че действията й по никакъв начин не влияят на имиджа на ГЕРБ, но тя стана поредният представител на партията, който размъти водата на управляващите отвътре. Тенденцията се набива още повече в очи, защото „прегрешилите“ гербери са все свързани със здравния ресор. Геновева Алексиева само допълва списъка с бившия вече здравен министър Божидар Нанев, бившата шефка на НЗОК Жени Начева и бившия председател на НС Лъчезар Иванов. А ако прибавим и казуса със скандалната поправка в Закона за наркотиците, списъкът на допусналите политически гафове в ГЕРБ става още по-дълъг.
Премиерът Бойко Борисов удържа на думата си да не проявява никаква търпимост дори само при съмнения за корупция или нещо нередно в редиците на неговата партия. Въпреки това малките камъчета пред колата на управляващата партия станаха много и това прави впечатление дори на най-отявлените симпатизанти. От ГЕРБ също са наясно, че грешките в политиката струват скъпо дори да са допуснати от „пешките“ в партийната организация. Предстои да видим хората, които са в ГЕРБ, дали ще си вземат поука.

Станете почитател на Класа