БСП не успя да се консолидира

Шумно прокламираното намерение на БСП да поиска в парламента вот на недоверие към кабинета „Борисов“ е на път да се провали. Синята коалиция отказа да преговаря със социалистите за вота, а пък БСП и ДПС, които се определят като откровена опозиция на сегашното управление, все още не могат да се разберат с какви мотиви точно да подготвят искането си.
Така от „Позитано“ 20 за пореден път доказаха, че нямат ясна идея как да действат в опозиция. Предишният кабинет, в който водеща позиция заемаше именно БСП, а ДПС беше в ролята на основен коалиционен партньор, устоя на няколко вота. Затова е логично да се предполага, че червените депутати трябваше да се подготвят по-добре и да потърсят съюзници още преди да поискат парламентарно доверие за правителството на Борисов.
Помпането на фалшиви мускули от стара и голяма политическа формация като БСП само показва, че вътрешните проблеми в партията са сериозни. Те, разбира се, не са от вчера, но по всичко изглежда, че дори като опозиция левицата не успява да се консолидира. Дали това ще се случи на предстоящия конгрес на БСП на 16 октомври – само бъдещето ще покаже. Във всеки случай дори за симпатизантите на партията вече е ясно, че преди да обявят отново големи политически амбиции, социалистите трябва да решат собствените си проблеми.

Станете почитател на Класа