Когато политиците кажат „А“, трябва да изрекат и „Б“

Цветан Цветанов "накисна" Росен Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил
прокуратурата, че е бил изнудван от трима общински съветници през 2007 г. Това обяви вчера левият кандидат за кмет на София Георги Кадиев. Според него, един от тримата „изнудвачи“ в момента е общински съветник от ГЕРБ, а другите двама са от десницата.
Така на седмия ден от номинацията на Плевнелиев като кандидат на ГЕРБ за президент, на практика се получи компроматна война. Това не е новина в българските предизборни кампании. Новина по-скоро е поводът, от който тръгна искрата – заради изказване от политическия щаб на самия Плевнелиев.
Сега опонентите на Плевнелиев ще последват примера на Кадиев и ще питат до пресипване защо рекетираният бизнесмен не е сезирал прокуратурата навреме. Това, най-малкото, е било негов граждански дълг.
В публичното пространство ще звучат не само въпроси, но и предположения за кои трима общинари-изнудвачи става дума. Нищо чудно заради изборите някой от тримата да огласи своя версия за „бизнес-преговорите“ с Плевнелиев. В крайна сметка вероятно на самия кандидат-президент ще му се наложи да обяснява защо е премълчал случилото се.
Не бива да се гадае какъв ще е крайният резултат от всичко това. Но за пореден път е ясно, че когато политиците казват „А“, просто са длъжни да изрекат и „Б“. Ясно е също така, че интуитивният подход в политическия пиар може да вади очи, вместо да изписва вежди. Просто темата „корупция“ е прекалено важна и сериозна, особено у нас, за да се превръща в предмет на дребни политически игри.

Станете почитател на Класа