Все пак установиха нарушения на "Дънди" в Златица

"Болкан минерал & майниг", която добива злато в Челопеч по силата на концесионен договор, се държи по недопустим начин в района - замърсява, уврежда жп гарата в Златица, затлачва шахти, не плаща наем, присвоява си площи и т.н. След като години икономическото министерство, одобрило концесионния договор на дъщерната фирма на канадската компания "Дънди прешъс металс", и екоминистерството, което би трябвало да следи за околната среда, твърдяха, че с този инвеститор всичко е наред, се намери ведомство - транспортното, което просто си свърши работата - направи проверка на място и дори състави акт на компанията. Защото тя е нарушител и сигнали за това има предостатъчно.
Вместо обаче да упражнят контролните си функции, от екоминистерството просто... одобриха инвестиционното предложение на същата компания "Дънди" за златодобив - този път в местността Ада тепе край Крумовград. Компанията възнамерява да си построи път до Момчилград и вероятно ще го направи с благословията на същото ведомство.
Дано чиновниците там все пак видят констатациите на колегите си от транспортното министерство и, макар и със закъснение, да си свършат работата.

Станете почитател на Класа