Може би Захариев вече се готви да продаде "Интертръст"

Металурзите от Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали получиха в събота от Агенцията за социално подпомагане по 325 лева на човек. Това стана с намесата и съдействието на премиера Бойко Борисов. Междувременно собственикът на завода, Валентин Захариев, отново обеща да плати заплатите, но поясни, че не знае кога ще стане това. Щял да ипотекира част от завода. Само че хората живеят, хранят се, пият вода и си пускат електроенергията тук и сега, а не в неясното бъдеще.
ОЦК ще има нов собственик до няколко дни, оповести Борисов. По думите му се водят преговори с банките-кредиторки за това, тъй като собственикът Захариев им дължи над 300 млн. лева. При това положение е много съмнително, че има все още нещо неипотекирано в металургичната собственост на Захариев, за да може той да го осребри.
Освен това не може да не направи впечатление, че сценарият застрашително наподобява отношението му към "Кремиковци" - този комбинат Захариев не продаде пряко, защото бе ипотекиран до козирката, продаде фирмата - собственик на комбината "Финметълс". Дали сега не е дошъл редът и на "Интертръст", който е юридическото лице, собственик на ОЦК?
Остава и кредиторите да са съгласни.

Станете почитател на Класа