Предупреждението на четирите кървави луни

Атипични климатични явления за човешки изстъпления. Това е информационният анализ при социално-климатичната обстановка не само за нашата държавица, но и за доста региони от синята планета. Мнозина се чудят защо за последния месец температурните рекорди, както и разликите спрямо нормалното астрологично време, са около 40 градуса C (от + 20 градуса C, при нормални - 20 градуса C . И тук може да се зададе въпросът: времето ли ни побърква или ние него? Както обикновено истината е някъде по средата. И без теорията за извънземните, които искат да ни превземат, е очевадна човешката вандалщина. Замърсяваме най-дивашки природата, източваме петролни продукти и газови находища, които са естествен балансьор от гледна точка на елементарната физика за устойчивото въртене на земята около оста й и оста на останалите планети. Да не говорим за изгарянето на какви ли не вещества, влияещи върху концентрацията и размера на озоновите дупки. И в този контекст е редно да се замислим дали е справедливо да се каже, че всеки заслужава своята съдба?

Официалното определение на тази дума на родния ни език все още не съществува, но тя е тясно свързана с думата fata, означаваща на български орисница. Та каква ли е тази орисия да живееш между човекоподобни същества, голям процент от които не говори, а издава странновати звуци? Когато се произнесе поздравът "добър ден" или "добър вечер", какъв малоумен поглед в замяна получаваш. А после се вайкаме защо Германия очаква 6000-7000 млади наши специалисти, а строгата майчица Англия е отворила обятия за всички наши сестри и санитари. И тук следва хубавата новина, която гласи, че не е обявен глад за фелдшери и ветеринари. Не че това са непрестижни професии. Напротив, те са със силно хуманно призвание. Но поне досега не се е чуло някое добиче да наръга, обиди и претрепе своя лекар.

Що се отнася до съдбата на медиците, която изглежда се кове от цели стада лумпени - хуманоиди, които им се изреждат и като слова по отношение на майката, и като физическо насилие. Естествено, все деяния, почти винаги подминати, защото трябва да има някой социално виновен. И то няма как да се възпита по друг начин населението ни, щом като някои спират децата си от училище поради всяка тяхна приумица. А после кандидатстваме за помощи. Само че балъците, които ги спонсорират, работят денонощно и нямат време да се огледат дори около себе си. Затова дойде времето на килийните училища, които все пак ще възродят българщината.

На шега или не, учащите по този прийом печелят световни олимпиади. Такива училища е имало и по времето на св. Ксения, чиито празник е днес, и те са подготвяли добри, отговорни поданици и мъдри хора. На тази дата отбелязвахме и европейския ден на екологичното хранене. Не че захаромицетът не е изолиран от европейци и още по-силно внедрен от същите през Втората световна война. Нещо обожествено от някои и анатемосано от други. Същото е и досега непроучено на 100%, но стои в основата на пълнеенето, диабета, различните видове артрити, тежки заболявания на кръвоносната система, безплодие, болест на Крон, проблеми със зрението и слуха. Или с една дума - навсякъде, където има инфекция, тя участва. Захаромицетът е световният крал на болестта. Той включва много видове дрожди. Названието му идва от гръцките думи за захар и гъба, които в превод означават "захарна гъба". Както всяка гъбичка, така и захаромицетът произвежда спори, когато бива отглеждан в специфична среда. Колониите му растат и зреят изключително бързо - в рамките на 3 дни.

Голям процент от рода на същия има ключова роля при производството на храни. Но за един от видовете се оказва, че с това не се изчерпват функциите му. Става дума за Saccharomyces Cerevisiae, на който се преписват 1% от всички вагинални инфекции. За жалост симптомите, които се проявяват в този случай, са идентични с тези на инфекция с Candida albicans. Не е за подценяване и фактът, че приет допълнително от имуносупресирани индивиди, S. Cerevisiae може да предизвика сериозни проблеми, като например фунгемия. Това е преобладаващото състояние при тези лица, причинено именно от наличието на дрожди в кръвта. Този микроорганизъм често се изолира и от дихателната система.

Интересното е, че той произвежда токсини срещу други дрожди, наречени "токсини убийци", които представляват протеини и гликопротеини, произведени от различни дрожди. Една от основните храни на захаромицета е космическата радиация, особено когато е активирана от слънчевите изригвания плюс наличие на озонова дупка. Един вид предупреждение за такава ситуация са "четирите кървави луни", за чиято поява основна причина е температурната инверсия при въздушните маси. А в момента ние живеем в точно такъв статус, наречен fata morgana. Явление на природата, предизвикващо причудливи образи, наречени миражи. Но доколко в това има пръст въпросната кървава лунна четворка и доколко тя съвпада с религиозните празници при различните религии, то времето ще покаже.

Станете почитател на Класа