Не гражданите, а политиците са заплаха за Македония

Последните два дни в съседна Република Македония опровергаха всички манипулации на разпадащия се режим на Никола Груевски и неговите сателити, както в страната, така и извън нея.

Десетки хиляди, включително и албанци, се събраха в неделя на 17-ми май в центъра на Скопие срещу управлението в страната. Протестът продължи няколко часа и прерасна в гражданско неподчинение с изграждането на палатков лагер срещу кабинета на Груевски. И всичко това стана без никакъв инцидент! Нямаше дори и провокации!

По-малко от 24 часа след това на стотина метра от палатковия лагер се проведе многохиляден митинг на управляващата партия. Митингът приключи късно през нощта отново без никакви нарушения на обществения ред!

"Всичко беше спокойно и мирно! От страна на полицията и силите на реда нямахме никаква намеса - нито в неделя, нито в понеделник". Това е краткото заключение на говорителя на вътрешното министерство в Скопие Иво Котевски.

За часове се изпариха заплахите на агонизиращия режим и неговите съюзници в страната и около Република Македония за: опасност от гражданска война, етнически конфликт, разпадане на държавата, подялба на Македония и т.н.

Днес Република Македония има нужда от връщане към своите корени и изграждането на автентичен и напълно независим политически елит.

Елит, такъв, какъвто е имала в най-жестоките времена на републиката в миналото. По време на турското робство, когато всички общности заедно вдигат въстание през 1903, както и след 1945 година, когато хиляди македонци и албанци са избити от режима на югодиктатора Йосип Броз Тито и зловещата полиция на Александър Ранкович.

Елит, който да изгражда независима и свободна Република Македония.

Станете почитател на Класа