Георги Петров: Присъдата Батков за Левски

Батков напусна Левски със сълзи, но тези, които проляха привържениците на отбора по време на неговото управление, могат да образуват реки, та дори и море.

Велики мигове при него наистина имаше, но разочарованията бяха в пъти повече, а срамните моменти неизброими. В момента клубът е на дъното и единствената радост за левскарите идва от факта, че ще играят в А група. 11 години власт, 11 години непрекъснати лъжи, арогантно поведение, явна намеса в работата на спортно-техническото ръководство във всички периоди и на клубни легенди, които използваше като пионки и безцеремонно изхвърляше, за да оправдае собственото си неумение да ръководи най-популярния български клуб.

Най-голямата грешка на Батков, според него, била, че надценил силите си и сам поел Левски след оттеглянето на Майкъл Чорни. Истината е, че досегашният собственик дори и един-единствен път не потърси грешка в себе си, а в агресивен и безпардонен стил колеше и бесеше, гонеше треньори, директори и играчи, лишаваше ги от заплати заради собствената си некадърност.

Батков съсипа Левски за тези 11 години, но не само тима, а и духа на неговите верни запалянковци.

От последната титла минаха 6 години, а след това феновете можеха единствено да ронят сълзи и да си припомнят безброй пъти славното класиране за групите на Шампионската лига.

В навечерието на стогодишнината си клубът не бе в някаква временна криза, а в състояние на тотална безизходица. За да се стигне до този сезон, в който игра с аутсайдерите във втората шестица.

Надежда за изплуване има, но феновете са тези, които трябва да се вземат в ръце и този път да не допускат толкова дълго време да бъдат лъгани. Без значение кой стои зад новите собственици и какви са намеренията му.

Станете почитател на Класа