Според Уизеър дублирането било допустимо

"Случаи, в които всички пътници се появяват за своя полет, са прецедент" - по този начин от авиокомпанията "Уиз еър" обясниха случаите на свалени пътници през последните дни.
В официалното им съобщение се посочва още, че при подобна ситуация "доброволци сред пътниците получават допълнителни ползи" срещу съгласието си да пътуват по-късно.
Днес транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка на компанията след поредния случай на свалени пътници от самолет заради повече продадени билети, отколкото са местата за полета.
Посочва се още, че дублирането на места е допустимо според установените стандарти в авиосектора.
Авиокомпанията обяви, че пуска още един допълнителен полет по направление София - Лондон (Лутън), с който смята да разреши проблема с дублираните места.
Извънредният полет ще тръгне от Летище "София" тази вечер в 21:30 ч, като засегнатите пътници ще бъдат информирани от авиокомпанията.
"Уиз еър" искрено се извинява на всички пътници, засегнати от ситуацията с дублираните места на Летище "София", и полага всички усилия да им осигури не само приятен престой на летището, но и да съдейства за удовлетворяването на всички техни нужди", завършва официалната ѝ позиция.

Станете почитател на Класа