Как разлаях кучетата

Вчера взех участие в протеста на майките с деца с увреждания и снимката ми предизвика интереса на агенция ПИК, заради тапета с надпис: "Фактор", Блъсков, ПИК, нали знаете, че след ГЕРБ кранчето спира?!" Последва гневна статия от тяхна страна и възмущение от моя лозунг.

 

 

Юлия Ал-Хаким

 

Странно, защото в него няма никаква заплаха, а най-нормална надежда, че когато преодолеем ГЕРБ, медийната обстановка ще се нормализира и агенции тип бухалка ще станат излишни. ПИК избуяха като ешерихия коли във фекалните води на Лозенец именно в мафиотизираната атмосфера на ГЕРБ, но БСП винаги е имала различен подход към медиите. Каквито и грехове да има, БСП никога не е закривала телевизии, не е сваляла неудобни политически предавания, не е уволнявала или заплашвала журналисти, нито се е държала с тях като с проститутки на повикване. По време на “кръволока” Орешарски в телевизионните студия нон стоп шестваха хора, несъгласни с управлението му, та даже не можеше да се чуе алтернативен глас от тях. Така че поради голямата демократичност на БСП, поръчковите медии винаги са й били излишни, съжалявам, ако тази перспектива плаши ПИК и сие .

Получих покана да гостувам в студиото на госпожа Беновска, за трети път. Най-учтиво смятам да й откажа. Аз не съм член или говорител на БСП, нито съм оторизирана да говоря от името на майките. Аз съм най-обикновен данъкоплатец, който иска да знае защо управляващите намериха 20 милиона за тъпия ремонт пред Седмочисленици и 43 милиона за Гергов, а за онкоболните им се досвидяха 30 милиона и защо разиграват с месеци майките. Ако госпожа Беновска иска да осветли проблема, нека покани не мен, а някоя от майките на площада!

И последно, хайде да приключим с герберската опорка, че БСП се опитвала да яхне протеста на майките. Навсякъде в нормалния свят партиите трупат дивиденти и печелят електорат в ситуация като тази. Защото когато възниква проблем, те отиват на място, запознават се подробно със същината му, разговарят с хората и изготвят свое предложение как да се реши проблемът. Накрая печели партията, която предложи най-доброто решение и най-добре е разбрала хората, а не тази, която е стояла далеч от протеста им. Майките имат искания към всички партии и всички партии са длъжни да отидат при тях. Това е нормалният начин за печелене на избори в цивилизования свят. Не е нормално да печелиш избори като ГЕРБ, като фалшифицираш бюлетини, купуваш гласове от ромските гета, държиш половин милион души в администрацията и техните семейства като феодално зависими или заплашваш бедните по селата, че няма да получат дърва за зимата. Съжалявам, че някои хора не харесват Корнелия и БСП, но Корнелия и БСП не са виновни, че ГЕРБ са некадърници, които седем месеца мотаят майките и само чакат те “да им се махнат от главите”. Обещаха, че ще вкарат в НС законопроекта за хората с увреждания през септември, а вече е краят на октомври и законът още не е вкаран. Всеки допълнителен месец за тези изтерзани жени е мъчение, но хора, които десет години крадат и с г@за си, няма как да разберат това.

Станете почитател на Класа