Класика в журналиституцията

Преди тринадесет години, през април 2006-та г. съм превел лични пари в нарочно създадена банкова сметка, за да се подпомогне семейството и съседите на журналист, чийто апартамент тогава беше взривен. Сещате ли се за кой става въпрос?

 

Заличил съм само собственият си подпис, за да не се изкуши някой да го имитира.

Още не сте разбрали, за кого са парите? Ето го и него:

 

Защо реших да ви покажа тази история? Тези дни в социалните мрежи се разпространява лавинообразно (раз)следване на същото лице за далавера в ЕРП-то ЧЕЗ, което оскъпявало крайната цена на тока за всички нас. На практика става въпрос за кокошкарска история, за по-малко от 1 милион лева и въобще не  мирише на разследване, а си е чиста проба поръчка, без съмнение добре (под)платена. Целта е да се удари по имиджа, репутацията и апетитите на въпросното ЕРП у нас, но по никакъв начин (раз)следването на парите от Василчо няма нищо общо с намек да се помогне на крайните клиенти на ЧЕЗ, т.е. всички нас.

 

Това става ясно при внимателно гледане на поредния му спектакъл, където той оневинява енергийния регулатор КЕВР, а праща сигнали до прокуратурата, когато всички ние знаем нейните практики, на ползу роду. Такива са и всичките му останали (раз)следвания, само на парите.

 

За финал ще ви напомня, че аз от ДЕВЕТ години се трудя на фронта на разобличаването на енерГЕПИйната мафия и всичкият ми труд е в този блог. За това не съм получил и една стотинка, за разкрития за много милиарди. Причината за да не получавам доходи е писмо до мен от кабинета Борисов 1, което завършва по следния начин:

 

 

Само до януари 2011-та г., от когато е въпросното писмо, държавата е похарчила от бюджета над ДВА милиона, за да ме “опровергава”, но нещо все не и се получава. А сега си помислете малко и се поразтърсете, дали държавата на организираната престъпност е похарчила и две стотинки, за да опровергава (раз)следване на Василчо?

Ако случайно срещнете на улицата Василчо и го попитате дали е чувал за мен със сигурност няма да се сети. А вие сещате ли се защо?

 

Станете почитател на Класа